Menu
Menu
Mutkattoman tyylikkään menumme inspiraatio on maailmalta, mutta juuret perinteissä. Kaikki annoksemme valmistetaan keittiössämme tinkimättömällä ammattitaidolla. Kokonaisuudessa on huomioitu niin nälkäisimmät kuin perheen pienimmätkin – herkkusuita unohtamatta!
Ruokalistan annokset saatavilla arkisin klo 14 alkaen ja viikonloppuisin koko päivän ajan; lounasaikaan tarjottavista annoksista saat lisätietoa täältä.
RUOKALISTA PÄIVITTYY PIKKUJOULUKAUTEEN JA TALVEN MAKUIHIN KE 29.10. KLO 17
Alkuruokia
-
TAMPELLAN TARTAR
Tartar kotimaisesta naudan paistista, tomaattia ja mustapippuria sekä piparjuurta (L, G)
14,90€
-
Henri Ehrhart Pinot Noir, Ranska 13.90€ / 16cl
-
-
LOHTA JA HERUKKAA
Suolattua lohta, herukkaa, sitruunaruohoemulsiota ja rapeaa saaristolaisleipää (L, G*)
*Pyydettäessä gluteeniton
14,50 €
-
Picpoul de Pinet de la Mirande, Ranska 13.10€ / 16cl
-
-
BRIOSSIA JA KANANMAKSAA
Tampellan briossia, kananmaksapateeta, kirsikkaa ja sipulia (L)
14,50 €
-
Franz Hahn Scheurebe, Saksa 13.90€ / 16cl
-
-
SIPULIA JA COMTÉA
Comté-juustokroketti, punasipulihilloa, paahdettua sipulikermaa ja mustaa valkosipulia (G*)
*Pyydettäessä gluteeniton
13,50 €
-
Clivus Soave Classico, Italia 13.90€ / 16cl
-
TAMPELLAN KLASSIKOT
-
KONEPAJAN PIPPURIPIHVI
Sisäfileepihvi kotimaisesta naudasta, konjakilla viimeisteltyä kolmenpippurin kastiketta ja rosmariinisuolalla maustettuja lohkoperunoita (L, G)
150 g / 37,90€
200 g / 41,90€-
Château Picon ’1070’, Ranska 14.30€ / 16cl
-
-
HERRAINMÄEN HÄRKÄÄ
Kokonaisena kypsennettyä kotimaisen naudan sisäfileetä, parmesaanikermaperunaa, punaviinikastiketta ja timjami-ruohosipulivoita (L, G)
39,90€
-
Grande Passolo Rosso Salento, Italia 14.70€ / 16c
-
Guinness 4,2% 10.90€ / 0,44l
-
-
KANSALLISMAISEMAN KUHAA
Paistettua kuhaa, puikulaperunapyreetä, grillattuja sieniä, simpukka-xo ja voi-valkoviinikastiketta (L, G)
33,90€
-
Hauck Riesling, Saksa 14.30€ / 16cl
-
Pääruokia
-
POROA JA MUSTAHERUKKAA
Poron paistia, grillattua selleriä, mustaherukkakastiketta, rapeaa ohraa ja
kuivattua poronsydäntä (L, G*)*Pyydettäessä gluteeniton
47,90€
-
Le Caillou Côtes-du-Rhône, Ranska 15.50€ / 16cl
-
Bedoba Saperavi, Georgia 15.10€ / 16cl
-
-
POSSUA JA KURPITSAA
Grillattua porsaankylkeä ja kurpitsaa, maissia ja ricottaa (L, G)
33,90€
-
Raig de Raim Tinto, Espanja 13.90€ / 16c
-
Tampella Pale Ale 5,3% 9.90€ / 0,33l
-
-
TAIMENTA JA MÄTIÄ
Taimenta, grillattuja kasviksia, selleriä, suolasitruuna-voikastiketta, karviaisia ja mätiä (L, G)
33,90€
-
Villa Blanche Chardonnay, Ranska 14.70€ / 16cl
-
-
PORTOBELLOA JA TATTIA
Grillattua portobelloa, haudutettua perunaa ja pinaattia, tattikermaa ja oliivia (L, G)*
*Pyydettäessä vegaaninen
25,90€
-
Franz Hahn Scheurebe, Saksa 13.90€ / 16cl
-
-
RYSELININ RISOTTOA
Tampellan vaihtuva risotto – kysy lisää tarjoilijalta!
25,90€
-
Vaihtuva juomasuositus!
-
Jälkiruoka
-
TAMPELLAN RITARIT
Tampellan ritareita, valkosuklaajäätelöä ja mustikka-kardemummahilloa (VL)
10,90€
-
Ainoa Kuningatar, Suomi 7.90€ / 4cl
-
-
PANNACOTTAA JA KARAMELLIA
Karamellisuklaapannacotta, paahdettua omenaa ja mantelikrokanttia (VL, G)
10,90€
-
St. Stephens Crown Tokaji, Unkari 8.90€ / 4cl
-
-
SUKLAATA JA MUSTAHERUKKAA
Suklaakakkua, mustaherukkasorbettia, pistaasia ja timjamiöljyä (VEG, G*)
*Sisältää gluteenitonta vehnätärkkelystä.
10,90€
-
Brachetto Braida, Italia 8.90€ / 8cl
-
-
JUHLATALON JÄLKIRUOKA
Vaihtuva jälkiruoka, henkilökuntamme kertoo mielellään lisää!
10,90€
-
Vaihtuva juomasuositus!
-
KAUSIMENUT
Ruokalista päivittyy pikkujoulukauteen ja talven makuihin keskiviikkona 29.10. klo 17.00 alkaen
– samalla myös Menu Tampella ja Menu Kelloportti päivittyvät talvi-menuihin
Isänpäivänä su 9.11. tarjolla herkullinen isänpäivän menu, lue lisää täältä!
Tutustu myös joulukuussa 8.-19.12. arkisin lounasaikaan klo 11-14 tarjolla olevaan joululounaaseen!
MENU TAMPELLA SYKSY*
*Menu saatavilla arkisin klo 14 alkaen sekä viikonloppuisin koko päivän ajan
10.9.-28.10.2025
ALKURUOKIA
Suolattua lohta, herukkaa, sitruunaruohoemulsiota ja rapeaa saaristolaisleipää
(L, pyydettäessä G)
TAI
Comté-juustokroketti, punasipulihilloa, paahdettua sipulikermaa ja mustaa valkosipulia (pyydettäessä G)
PÄÄRUOKIA
Kokonaisena kypsennettyä kotimaisen naudan sisäfileetä, parmesaanikermaperunaa,
punaviinikastiketta ja timjami-ruohosipulivoita (L, G)
TAI
Paistettua kuhaa, puikulaperunapyreetä, grillattuja sieniä, simpukka-xo ja
voi-valkoviinikastiketta (L, G)
TAI
Grillattua portobelloa, haudutettua perunaa ja pinaattia, tattikermaa ja oliivia
(L, G – pyydettäessä vegaaninen)
JÄLKIRUOKA
Karamellisuklaapannacotta, paahdettua omenaa ja mantelikrokanttia (VL, G)
LIHAMENU 58,00€
KALAMENU 53,00€
KASVISMENU 47,00€
MENU KELLOPORTTI SYKSY*
*Menu saatavilla arkisin klo 14 alkaen sekä viikonloppuisin koko päivän ajan
10.9.-28.10.2025
*Menu tarjoillaan ainoastaan koko pöytäseurueelle ja vain ennakkotilauksesta.
ALKUUN
Suolattua lohta, herukkaa, sitruunaruohoemulsiota ja rapeaa saaristolaisleipää
(L, pyydettäessä G)
JATKETAAN
Tampellan briossia, kananmaksapateeta, kirsikkaa ja sipulia (L)
PÄÄRUOKANA
Grillattua porsaankylkeä ja kurpitsaa, maissia ja ricottaa (L, G)
TAI
Taimenta, grillattuja kasviksia, selleriä, suolasitruuna-voikastiketta,
karviaisia ja mätiä (L, G)
VÄLIRAIKASTAJA
Tampellan sorbettia (L, G)
MAKEAKSI LOPUKSI
Karamellisuklaapannacotta, paahdettua omenaa ja mantelikrokanttia (VL, G)
MENU 69,00€
Tällä hetkellä emme tarjoile kausimenuja

L = laktoositon | VL = vähälaktoosinen
G = gluteeniton I VEG = vegaaninen
Edellä mainittujen annosten lisäksi on saatavilla kausittain vaihtuva vegaaninen menu.
Lapsille valmistamme a la carte -listan annoksista pienempiä annoksia puoleen hintaan. Lisäksi meiltä löytyy erillinen lasten lista perheen pienimmille.
Lisätietoja ruokalistamme annoksien mahdollisista allergeeneista saatte ravintolan henkilökunnalta.
Kaikki carte-listan liha-annoksissa käyttämämme liha on suomalaista (FIN)